Cloud storage, de voordelen.

Het belang van data wordt steeds groter. Zo kunnen er veel bedrijven niet meer werken als hun ICT niet werkt. Daarom wordt er constant gezocht naar oplossingen om bedrijven te ontzorgen. Uit onderzoek blijkt dat twee op de drie bedrijven al gebruik maakt van een vorm van cloud storage.

Veel processen kunnen sneller en eenvoudiger dankzij cloud storage. Zo kunnen collega’s werken in dezelfde documenten zonder het te hoeven heen en weer te mailen naar elkaar. Het heen en weer mailen van bestanden gebeurt nog vaak en kost veel opslag, omdat hetzelfde bestand bij iedere nieuwe mail opnieuw word opgeslagen.
Cloud storage kan voor ieder bedrijf veel bieden, maar hoe werkt het?

cloud storage

Hoe werkt cloud storage?

Wanneer u cloud storage gebruikt wordt uw data ergens op het internet opgeslagen. Maar dat kan niet bij iedereen en overal, uw data moet natuurlijk wel veilig en centraal zijn opgeslagen. Met cloud storage van Bodis wordt uw data opgeslagen in ons datacenter. Een datacenter is een vestiging die ingedeeld is voor servers, hier zijn de beste omstandigheden voor een server geregeld zodat alle data veilig is.

Als u vanaf een apparaat iets opslaat in uw cloud storage wordt er verbinding gemaakt met ons datacenter. Uw apparaat wordt dan verbonden met uw opslaglocatie in ons datacenter, alleen u kunt hierbij want de bestanden zijn alleen te ontgrendelen met uw account. Niemand anders heeft er toegang tot. Het bestand wat nu in de cloud wordt opgeslagen wordt automatisch gesynchroniseert op alle aparaten die u heeft aangesloten in uw cloud storage. Op deze manier kunt u foto’s van uw telefoon eenvoudig op een tablet of computer bekijken en kunt u ook bestanden die op de computer maakt bekijken op een tablet of telefoon.

Veilige opslag

Een moderne cloud storage oplossing is ook een van de meest veilige manieren om uw data op te slaan. Zo zijn er nog veel bedrijven die bestanden delen via USB sticks, echter kunnen deze geinfecteerd raken met virussen of relatief eenvoudig gestolen worden. Via cloud storage kunt u zelf beheren welke bestanden u deelt met wie en wanneer het niet meer nodig is, trekt u dat recht weer in.

Ons datacenter zorgt ervoor dat u bestanden beveiligd zijn tegen hackers en kwaadwillenden. Zo wordt uw verbinding met het datacenter ten alle tijden versleuteld, hierdoor kunnen hackers niet uw verbinding overnemen. Uw data zelf wordt op de server ook versleuteld en door een firewall die niet toegestane verbindingen tegenhoudt.

Voordelen voor bedrijven

Dankzij cloud storage kan ieder bedrijf een ICT investering vermijden. Voor eigen cloud storage op locatie moet er geïnvesteerd worden in dure hardware om een eigen server hiervoor op te stellen. Cloud storage maakt het mogelijk om alleen te betalen voor wat uw bedrijf nodig heeft. Zo is betalen per gebruiker per gigabyte mogelijk en is het eenvoudig uit te breiden of te verminderen.

Met cloud storage wordt het moderne werken snel bereikt. U kunt overal en altijd bij uw bestanden. Zo kunt u werken aan een bestand op uw computer en, zonder het over te hoeven zetten, vervolgens aan dat zelfde document werken op uw laptop, tablet of telefoon.
Wilt u meer weten wat de voordelen van een cloud storage zijn voor uw bedrijf en wat de mogelijkheden zijn?

Bekijk dan hier onze pagina over cloud storage of neem contact op met ons voor een advies op maat.

Ontdek ook ons aanbod van alle cloud diensten

Direct de voordelen van Cloud Storage ervaren?

Vraag hier nu een gratis demo aan

30 dagen Gratis Cloud Storage